Wat kan ik nu doen de komende maanden?
Word lid op deze site. Sluit je aan bij de Ubuntu beweging en kom in contact met anderen. Contributionisme biedt structuele oplossingen. Met jou kunnen we ze werkelijkheid maken. Graag bespreken we hoe we op lokaal en landelijk vlak Ubuntu bekend maken. Want vanuit eenheid staan we immers sterk. We stellen voor drie uur per week met Ubuntu bezig te zijn. Daarmee maken we groot verschil.

Zelfs met een full-time job kun je lid worden. Drie uurtjes per week bijdragen is het uitgangspunt. Deze site en de Ubuntu houtsnippertuin zijn voorbeelden van wat er met deze houding bereikt is. Ook hebben we regelmatig skype-gesprekken. We leren je graag kennen en zijn benieuwd naar jouw ideeën.

Ubuntu Nederland is een nieuwe en heel dynamische beweging. Elke dag worden vele mensen wakker en dat jij dit leest draagt er aan bij. Wanneer je om je heen gaat kijken zie je tekenen van bewustwording. Dit uit zich bijvoorbeeld in gebrek aan vertrouwen in de politiek. De problemen zien we vooral groter worden en we vinden dat er wat aan gedaan moet worden. Maar de huidige ‘oplossingen’ kraken aan alle kanten.

Het alsmaar aanhoren van nieuwe uit te voeren maatregelen is onbevredigend. In je eentje is het niet makkelijk de wereld te veranderen. Maar veel invloed kun je wel hebben met een grote groep gelijk gezinden.

De politiek kunnen we beïnvloeden door mee te doen aan demonstraties en het tekenen van petities. Geldcreatie staat inmiddels op de agenda van de tweede kamer. Ruim 100.000 mensen hebben deze petitie al getekend! Ook is er al een petitie voor een referendum wat een standaard inkomen voor iedereen voorlegt (Deze kun je onderaan deze pagina tekenen). Maar wanneer de politiek wil luisteren moeten we wel met duidelijke concrete stappen kunnen komen. Enkel dan zal een politicus er wat mee kunnen.

Gemeentegronden en volkstuinen kunnen we gebruiken voor lokale voedselproductie. Ieder die drie uur per week helpt aan een communityproject plukt gratis de vruchten. Bijvoorbeeld voedsel, maar dit kan alles zijn, van elektriciteit tot financieel advies of computerhulp – en dit is nog maar het begin.

Als 100 mensen 3 uur in de week bijdragen aan een communityproject, dan is er 300 uur beschikbaar. Wanneer 1000 mensen bij elkaar komen maakt dit dus 3000 uur per week dat voor communityprojecten ingezet kan worden. Een gemeente beschikt simpelweg niet over de financiën om dit mogelijk te maken. Maar als community kunnen wij door onze krachten te bundelen dus een groot verschil maken.

Graag gaan we met je in gesprek over wat Ubuntu voor jou is en hoe jij lokaal verschil kunt maken.
We hopen je snel te mogen verwelkomen,
Ubuntu Nederland

 


 

Geldcreatie op de agenda van de Tweede Kamer

http://www.burgerinitiatiefonsgeld.nu/

Het na korte tijd al zo grote aantal handtekeningen voor het burgerinitiatief Ons Geld bewijst hoezeer het onderwerp leeft in Nederland en hoe sterk de wens is dat er een punt wordt gezet achter de huidige, ontoereikende manier waarop geld door schuld wordt gecreëerd. De drempel van 40.000 handtekeningen, die nodig is om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, werd al na iets meer dan 24 uur overschreden. Hier stopt het echter niet mee. Hoe groter het aantal handtekeningen, des te krachtiger het signaal naar de politiek wordt, om ernst te maken met de behandeling van de voorstellen die in het initiatief worden gedaan. Daarom, teken als u het nog niet hebt gedaan! Hoe meer hoe beter. En laat u niet afschrikken door de hoeveelheid informatie die van u wordt gevraagd. Dat is nu eenmaal vereist voor de geldigheid van uw ondertekening.

 

Referendum voor een onvoorwaardelijk basis inkomen.
https://secure.avaaz.org/nl/petition/De_regering_Oproep_tot_referendum_voor_een_onvoorwaardelijk_basis_inkomen/

Stel dat we iedereen in Nederland een basisinkomen geven, zonder voorwaarden. Klinkt te mooi om waar te zijn? Als we weten dat een deel van de bestaande banen gaat verdwijnen door robotisering en algoritmes, en dat het huidige stelsel van uitkeringen- en toeslagen te complex en beschuldigend en fraudegevoelig is, is het dan niet tenminste het onderzoeken waard? Om voor ons in onze basis behoefte te kunnen voorzien is een inkomen van 1500 nodig.

Zie uitleg: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/gratis-geld.html