Om de boodschap van een geheel nieuwe filosofie over een wereld zonder geld over te brengen is een complexe taak. Sommige mensen begrijpen het meteen, binnen enkele seconden, terwijl anderen wat meer tijd nodig hebben om de informatie te verwerken en het voor zichzelf op een rij te zetten.

En dan zijn er ook nog mensen die fundamenteel worstelen met het concept en er met hun opgebouwde kennis tegen vechten, met behulp van hun verstand en logica om te betogen dat het NIET mogelijk is voor de mensheid om te leven zonder geld.

Het Ubuntu Contributionisme geeft een blauwdruk voor een nieuwe sociale structuur: een wereld zonder GELD. Het UBUNTU Contributiesysteem sluit aan op de natuurlijke gang van zaken.

“Laat elke burger hun natuurlijke talenten of verworven vaardigheden bijdragen voor het groter voordeel van allen in de gemeenschap.” — Michael Tellinger

Laat me je eraan herinneren dat in de wetenschap en het veld van bewustzijn, verandering de enige constante is en alles mogelijk is. Waar ik bij je op aandring om te doen, is om je geest volledig te legen van enige vooringenomenheid en verworven kennis. Houd deze oneindig krachtige geest van je helemaal open voor nieuwe informatie. Zelfs als de informatie onredelijk of onrealistisch of gewoon gek klinkt – houd je geest open en laat de informatie over je heen komen, zonder te proberen om het te analyseren. Een open geest hebben is als zwanger zijn. Je kunt niet half zwanger zijn – ofwel je geest staat open of niet.

Het ego loslaten en opnieuw de basisprincipes aanleren

Wat betreft onderzoek en echt leren, is dit een zeer belangrijk onderdeel van groei en realisatie: we moeten het ego loslaten en ook alle andere hindernissen die ons het verwerven van nieuwe kennis beletten. Ik moest dit op de harde manier leren net als miljoenen anderen. Vaak liet ik mijn ego een aantal van de belangrijkste bevindingen in mijn onderzoek en het pad naar verlichting wegredeneren.

Dit is een heel belangrijk punt dat ik moet benadrukken. Een stap in de richting van een wereld zonder geld, is een gigantische stap naar hoger bewustzijn en een snelweg naar verlichting. UBUNTU Contributionisme is een systeem voor een nieuwe wereld van geëvolueerde en bewuste wezens die het belang van eenheid en gelijkheid realiseren. Omdat we een diep verdeelde soort zijn, op elk mogelijk niveau, is er geen eenheid en gelijkheid aanwezig op onze planeet. We moeten opnieuw de basisprincipes van eenheid en gelijkheid leren – iets wat moeilijk zal zijn voor velen. Omdat ons wereldbeeld gebaseerd is op de gulzigheid en hebzucht die een stevige greep op de wereld hebben genomen, vermomd in vele mantels van glitter.

Het heeft me meer dan zes jaar gekost om dapper genoeg te zijn om deze informatie te delen met anderen, want het is heel gemakkelijk voor anderen om mij neer te schieten zonder dat ze mijn volledige en goede begrip van de gedetailleerde werking van een geld-loze samenleving begrijpen. Ik heb de boze aanval van velen gezien die proberen om te beschermen wat zij noemen “alles waar ik mijn hele leven voor heb gewerkt”. Ik weet zeker dat je de ironie kunt zien in die verklaring en de erkenning dat we een product van een systeem zijn dat is ontworpen om ons verslaafd te maken aan dingen, en het verzamelen van dingen, en in een verwrongen manier te geloven dat hoe meer we hebben als we sterven, hoe succesvoller we zijn.

Complexiteit vervangen door eenvoudige en effectieve structuren 

Naarmate we vorderen met deze introductie, zult u zien hoe het UBUNTU Contributiesysteem alles biedt voor iedereen te allen tijde. Nogmaals herinner ik u eraan dat dit niet een gekke utopische droom is, maar de natuurlijke orde van de dingen die ons is ontzegd. Er is geen noodzaak om dingen te accumuleren of op te potten en geen noodzaak om plannen te maken voor ouderdom. Al deze begrippen en gedragspatronen zijn duidelijke symptomen van een tot slaaf gemaakte samenleving.

Op dit pad moest ik elk aspect van de samenleving analyseren, hoe het heeft gefunctioneerd in het verleden en hoe het tegenwoordig werkt. Ik moest uitzoeken hoe de complexe menselijke puzzel in de toekomst zal functioneren zonder geld. Hoe elk gebied van ons leven zal worden beïnvloed voor verbetering, en hoe we ons zullen aanpassen. Wat je zal ontdekken, net als ik deed, is dat het een mooie ontdekkingsreis is wanneer je begint om de complexe structuren van de mondiale economie, die door zeer weinigen worden begrepen, te ontrafelen en ze te vervangen door de meest eenvoudige en effectieve manieren die ik heb genoemd “de natuurlijke orde der dingen”.

Ik moet u eraan herinneren dat er een natuurlijke orde der dingen is in het universum. We observeren deze orde als we kijken naar de nachtelijke hemel en ons vergapen aan de grootte en de schoonheid van verre sterrenstelsels en nevels. Het universum om ons heen is spectaculair in zijn schoonheid, oneindig in overvloed van goddelijke schepping – en alles werkt zonder geld.

Dit artikel is eerder verschenen op BewustHappy en is met toestemming overgenomen.