Welkom bij de online Community van Ubuntu Nederland!

In het Ubuntu Contributionism staat samenwerken aan een gezamenlijk doel centraal. Dit is in onze online community natuurlijk niet anders!

De UbuntuPlanet Community vormt een bruisende centrale plek waar iedereen uit Nederland bijeen kan komen om ideeën, projecten, verhalen en ervaringen te delen.
Daarom vind je in onze online community een uitgebreid aantal manieren om samen te werken met anderen.

Zo kun je als lid van onze community bijvoorbeeld zelf openbare of privégroepen oprichten samen met leden met een gedeelde interesse, of je aansluiten bij een andere groep!
Ook is er een sociaal communityplatform waar je statusupdates kunt plaatsen, lid kunt worden van een groep of zelf een groep starten! Zoek mensen met dezelfde ideeën en werk samen naar een gemeenschappelijk doel!
En natuurlijk is er ook een forum.
Hier kun je van allerhande onderwerpen bespreken, iemand anders met een vraag helpen of bijvoorbeeld zelf een discussie starten.

Maak kennis!

Filter op

TitelCategorieAdresOmschrijving
Wim Adamse Antwerpen 'Willen creëren' is naar mijn idee onderdeel van het mens zijn. Daarnaast wil ik het geluk dat ik ervaar kunnen delen met anderen om mij heen.
Deze twee basisprincipes vormen al van jongs af aan mijn motivatie om een zo mooi mogelijke wereld voor mij en mensen om me heen te willen creëren. Echter in de huidige wereld lijkt geen ruimte te zijn voor zo een puur ideaal.
UBUNTU Liberation Movement heeft mij warm gemaakt voor een presentatie van Michael Tellinger over Contributionism en zijn ontdekkingen daaraan voorafgaand. De kans om hem in levende lijven te zien en horen in Amsterdam liet ik niet aan me voorbijgaan, mensenpersoon dat ik ben. De vraag “Wat leren we hier allemaal van?” is mij sindsdien altijd bijgebleven.
Het mooie van creëren is dat ruimte voor je creatie ook gecreëerd kan worden, wellicht niet in je eentje. Wellicht samen met Ubuntu. Gezien die mooie wereld voor mij ook ingevuld wordt door de mensen om je heen is Ubuntu dé plek om inspiratie op te doen voor onze creatie.
Ton Sieben Amsterdam
Stone Circle Ubuntu Village 17 Zasm Rd Waterval Boven Mpumalanga South Africa
Michael Tellinger 17 Zasm Rd Waterval Boven Mpumalanga South Africa
Mark Leeuwarden
Louise Clark 17 Zasm Rd Waterval Boven Mpumalanga South Africa
Joost Antwerpen
Jolanda Scheepmaker Groningen
John Mensink Brantgum
Jan-Albert Noordstra Dokkum Sinds jaren vraag ik me af waarom er zulke gigantische onverklaarbare maatschappelijke verschillen in de wereld zijn, en waarom het dagelijks leven van de gemiddelde mens bestaat uit verplichtingen die worden opgelegd door diezelfde maatschappij (werken, schulden afbetalen, belasting betalen, etc.), terwijl als je bijvoorbeeld kijkt naar een pasgeboren baby, het leven toch hoort te draaien om hele andere zaken?...

Als een gevolg hiervan vraag ik mij vaak of onze maatschappij niet kan worden ingericht op een manier waarop iedereen maximaal profiteert van elkaar en wat de planeet ons heeft te bieden. Vaak stel ik me een maatschappij voor waarin niet ieder mens altijd maar krom hoeft te liggen om geld bij elkaar te sprokkelen, maar op een natuurlijke manier het maximale uit zijn leven kan halen.

Een tijdje geleden maakte ik kennis met het Ubuntu Contributionism, en realiseerde me al snel dat het precies is waarnaar ik op zoek was.

Kort hierna ben ik gevraagd me aan te sluiten bij UbuntuPlanet Nederland. Hier vervul ik nu de rol van websiteontwikkelaar en -beheerder, en maken we grote plannen om het Contributionisme in Nederland te introduceren.
Hans van Poelgeest 's-Gravenzande
Chantal la Fontaine Elsloo Als kind heb ik me altijd al afgevraagd waarom het allemaal zo oneerlijk verdeeld is in de wereld en me zorgen gemaakt over het milieu. Mij werd dan verteld dat ik daar toch niks aan kon doen, dat het nou eenmaal zo was.

Maar dat gevoel van onbehagen is altijd blijven hangen en zeker nu ik zelf moeder ben van 2 geweldig mooie dochters.
Ik ben in aanraking gekomen met en gefascineerd door de Ubuntu Beweging nadat ik een presentatie had gezien van Michael Tellinger. Dat heeft mij doen realiseren dat, als we onze krachten bundelen, we wel degelijk een betere wereld kunnen creëren en zo een mooiere toekomst voor onze kinderen.

Binnen Ubuntu Nederland ben ik vooral actief in het contact leggen met gelijkgestemde om zo het netwerk van mensen en dus ook onze kennis te vergroten.