Waarom onze leden doen wat ze doen

Vaak stel ik me een maatschappij voor waarin niet ieder mens altijd maar krom hoeft te liggen om geld bij elkaar te sprokkelen, maar op een natuurlijke manier het maximale uit zijn leven kan halen.
Jan-Albert, Ubuntu Nederland
Het mooie van creëren is dat ruimte voor je creatie ook gecreëerd kan worden. Wellicht samen met Ubuntu. Gezien die mooie wereld voor mij ook ingevuld wordt door de mensen om je heen is Ubuntu dé plek om inspiratie op te doen voor onze creatie.
Als we onze krachten bundelen, kunnen we wel degelijk een betere wereld creëren en zo een mooiere toekomst voor onze kinderen.

Wij zijn UbuntuPlanet Nederland

Ubuntu Nederland is opgericht om de Nederlandse samenleving kennis te laten te maken met het Ubuntu Contributionisme. Om daarmee iedereen in het Nederlandse taalgebied ervan bewust te maken dat er een wereld bestaat waarin mens en natuur in balans met elkaar samenleven, waarin samenwerking en persoonlijke ontwikkeling het hoogste menselijke goed zijn en dat deze samenleving dichterbij is dan velen durven te dromen.

De natuurlijke aard van al dat leeft is balans. Alles in de natuur heeft een plaats in de grote dans van het leven en niets daarin is ondergeschikt aan het andere. Er is een constante zoektocht gaande naar samenwerking en harmonie om zo tot maximale uiting te komen van alles wat leeft. Dit is de “goddelijke” uiting van het leven. Zo evolueert alles in een constante zoektocht naar een hoger bewustzijn. De mensheid is hier vanzelfsprekend een onderdeel van en onderhevig aan dezelfde drijfveer. Het gaandeweg ontwikkelde menselijke bewustzijn en creatieve vermogen heeft ons verwijderd van onze verbinding met en wederkerige afhankelijkheid van het leven maar geeft ons ook de optie om die verbinding te hervinden en te verdiepen. Om vervolgens door te evolueren naar nu nog onvoorstelbare bewustzijnsniveaus.

Het Contributionisme is een uiting van het bewustzijn dat de uitdagingen waar wij nu als mensheid voor staan slecht een horde vormen op de weg naar collectieve groei.

De strategie van de internationale Ubuntu Vrijheidsbeweging is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een prachtig drievoudig stappenplan wat het Contributionisme introduceert in de wereld:

One Small Town

“One Small Town can change the world” luidt de slogan van de internationale Ubuntu Vrijheidsbeweging en wijst naar de eerste gemeenschap of eerste paar gemeenschappen die een domino-effect zullen veroorzaken wanneer zij het Ubuntu Contributionisme toepassen. In deze stap wordt een burgermeester van een relatief kleine gemeenschap, van tussen de 5.000 tot 10.000 inwoners, gevraagd het Contributionisme toe te passen om zo de welvaart in de gemeente door participatie van de bewoners te vergroten.

One Small “Farm”

De Farm in deze stap staat tussen aanhalingstekens omdat het Ubuntu Gemeenschapsproject waar het voor staat niet per se een boerderij hoeft te zijn. In deze stap worden projecten opgezet waaraan de leden van een Ubuntu gemeenschap kunnen meewerken. De bijdragers zullen, bv. in het geval van een bakkerij, brood ontvangen van de bakkerij en de rest zal voor een zeer lage prijs worden verkocht aan niet-bijdragers van binnen en buiten de Ubuntu gemeenschap. Eén derde van de winst wordt gebruikt ter onderhoud en verbetering van de bakkerij, één derde zal gaan naar eventuele bewuste investeerders en de laatste derde zal verdeeld worden onder de ubuntu-bijdragers die op die manier steeds minder buiten Ubuntu gemeenschapsprojecten hoeven te werken. Dit systeem plaatst de “Farm”, of in ons voorbeeld de bakkerij, in een bijzonder gunstige concurrentiepositie en dus zal dit systeem als een lopend vuurtje om zich heen grijpen.

One Small Gathering

Deze derde stap is misschien nog wel de leukste. Overal waar mogelijk worden Ubuntu-gemeenschapsleden en andere enthousiastelingen opgeroepen om Ubuntu Gatherings te gaan houden. Dit zijn gatherings waar mensen vrijuit kunnen spreken, dromen, dansen, delen, enz. enz. Iedereen is daar welkom en de gatherings kunnen dan ook iedere vorm denkbaar aannemen. De kern is “delen in overvloed” en het moet dan ook vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Deel in alles wat jij en je vrienden te delen hebben en laat het stromen. Op die manier maken steeds meer mensen kennis met het Ubuntu Contributionisme en zal het steeds makkelijker worden om de “Town” en of “Farm” te vinden die de Ubuntu-“vlam” verder zal doen uitbreiden.

 

Ontmoet het team!

<strong>Ton</strong>
TonUbuntu Ambassador
Mijn hele leven stel ik bij alles de vraag “waarom?” Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Waarom zouden we de dingen doen zoals we die doen? Waarom is het logisch dat de zaken in de wereld zo enorm oneerlijk verdeeld zijn? Waarom kunnen wij met onze wereldlijke welvaart er niet voor zorgen dat kinderen niet meer hoeven te sterven aan honger, dorst of gebrek aan welke middelen dan ook? Al deze vragen hebben mij nu, in deze bijzondere tijd, bij Ubuntu Nederland gebracht.

Ubuntu Nederland is voor mij een plek waar mijn vragen aansluiting vinden bij die van anderen en waar we samen kunnen werken aan de antwoorden. Er zijn al zo veel mogelijkheden die we samen kunnen benutten. Er is zo veel direct beschikbare kennis en we kunnen in een oogwenk met elkaar in contact staan. Het is aan ons om de volgende stap te zetten en in actie te komen.

Mijn doel is om met Ubuntu Nederland voor te gaan in het zetten van deze eerste stap. Het is zo ontzettend leuk om samen projecten aan te pakken die het leven in een ieders directe omgeving mooier, fijner en vloeiender maken. Van moestuinieren tot het creëren van mogelijkheden die de lokale koopkracht vergroten. Allemaal zaken die ons minder afhankelijk maken van de grote bedrijven of overheden en die ons het stuur terug in handen geven. Ubuntu Nederland zet mij terug in mijn kracht, inspiratie en creativiteit en geeft mij de mogelijkheid om de verandering te zijn die ik wil zien in de wereld.

<strong>Jan-Albert</strong>
Jan-AlbertWebsiteontwikkeling
Sinds jaren vraag ik me af waarom er zulke gigantische onverklaarbare maatschappelijke verschillen in de wereld zijn, en waarom het dagelijks leven van de gemiddelde mens bestaat uit verplichtingen die worden opgelegd door diezelfde maatschappij (werken, schulden afbetalen, belasting betalen, etc.), terwijl als je bijvoorbeeld kijkt naar een pasgeboren baby, het leven toch hoort te draaien om hele andere zaken?…

Als een gevolg hiervan vraag ik mij vaak of onze maatschappij niet kan worden ingericht op een manier waarop iedereen maximaal profiteert van elkaar en wat de planeet ons heeft te bieden.
Vaak stel ik me een maatschappij voor waarin niet ieder mens altijd maar krom hoeft te liggen om geld bij elkaar te sprokkelen, maar op een natuurlijke manier het maximale uit zijn leven kan halen.

Een tijdje geleden maakte ik kennis met het Ubuntu Contributionism, en realiseerde me al snel dat het precies is waarnaar ik op zoek was.

Kort hierna ben ik gevraagd me aan te sluiten bij UbuntuPlanet Nederland. Hier vervul ik nu de rol van websiteontwikkelaar en -beheerder, en maken we grote plannen om het Contributionisme in Nederland te introduceren.

<strong>Wim</strong>
WimWebsiteontwikkeling
“Willen creëren” is naar mijn idee onderdeel van het mens zijn. Daarnaast wil ik het geluk dat ik ervaar kunnen delen met anderen om mij heen.

Deze twee basisprincipes vormen al van jongs af aan mijn motivatie om een zo mooi mogelijke wereld voor mij en mensen om me heen te willen creëren. Echter in de huidige wereld lijkt geen ruimte te zijn voor zo een puur ideaal.

UBUNTU Liberation Movement heeft mij warm gemaakt voor een presentatie van Michael Tellinger over Contributionism en zijn ontdekkingen daaraan voorafgaand. De kans om hem in levende lijven te zien en horen in Amsterdam liet ik niet aan me voorbijgaan, mensenpersoon dat ik ben.

De vraag “Wat leren we hier allemaal van?” is mij sindsdien altijd bijgebleven. Het mooie van creëren is dat ruimte voor je creatie ook gecreëerd kan worden, wellicht niet in je eentje. Wellicht samen met Ubuntu. Gezien die mooie wereld voor mij ook ingevuld wordt door de mensen om je heen is Ubuntu dé plek om inspiratie op te doen voor onze creatie.

<strong>Chantal</strong>
ChantalPublic Relations | Administratie
Als kind heb ik me altijd al afgevraagd waarom het allemaal zo oneerlijk verdeeld is in de wereld en me zorgen gemaakt over het milieu.

Mij werd dan verteld dat ik daar toch niks aan kon doen, dat het nou eenmaal zo was. Maar dat gevoel van onbehagen is altijd blijven hangen en zeker nu ik zelf moeder ben van 2 geweldig mooie dochters.

Ik ben in aanraking gekomen met en gefascineerd door de Ubuntu Beweging nadat ik een presentie had gezien van Michael Tellinger. Dat heeft mij doen realiseren dat, als we onze krachten bundelen, we wel degelijk een betere wereld kunnen creëren en zo een mooiere toekomst voor onze kinderen.

Binnen Ubuntu Nederland ben ik vooral actief in het contact leggen met gelijkgestemde om zo het netwerk van mensen en dus ook onze kennis te vergroten.

<strong>John</strong>
JohnPublic Relations | Vertalingen
Ik wil graag zo veel mogelijk genieten van dit leven.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een betere manier van leven. Voor mezelf, mijn kinderen, de hele wereld.

Er zijn meerdere bronnen die een weg voorstellen, en allemaal hebben ze een goed idee, maar naar mijn idee missen ze een goed transitie plan. Dit is waarom ik me aangesloten heb bij Ubuntu Nederland.

Ik houd me bezig met het vertalen van de praktische hoofdstukken uit Contributionism, om dit vervolgens in de praktijk te gaan brengen.

Wie helpt me mee om de eerste stappen te zetten?!

<strong>Joost</strong>
JoostWebsiteontwikkeling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus.

Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.