Wanneer je als kind in deze wereld wordt geboren ben je als een onbeschreven blad. Je komt met een gekregen pakket aan genen en volgens vele overtuigingen met een ziel die mogelijk al enkele levens heeft geleefd. Maar op het moment van geboorte heb je in het aardse bestaan geen verbindingen anders dan die met je moeder via de navelstreng.


Baby peekaboo

Vrij om te zijn

Op het moment van geboorte ben je vrij. Vrij van afspraken, contracten en verplichtingen. Vrij om de toekomst te kiezen voor jezelf die jij wilt. Vrij om lief te hebben zoals jij dat wilt. Vrij om dat te doen wat je hart je ingeeft, te gaan waar je wilt gaan, te leren wat jouw nieuwsgierigheid je kan brengen en te creëren wat je geest bedenken kan.

Je wordt ontvangen door een wereld vol wonderen en overvloed. Een wereld die jou van alles voorziet wat je ooit nodig zou kunnen hebben. Mineraal rijk water, voedzaam eten en een wereld vol andere wezens die met jou samen van het leven een groot avontuur kunnen maken. Een wereld zo rijk dat je je nooit ergens zorgen om zou hoeven maken. De kennis die door de huidige mensheid is opgebouwd over de hele wereld is ongelofelijk. We zijn in staat om te wandelen op de maan, kunnen samenwerken met de elementen, we ontrafelen de mysteriën van energie en materie en hebben het bewustzijn bereikt dat liefde en sociale cohesie het einde kunnen betekenen van oorlog, honger en al het andere onnodige lijden. Je wordt geboren in een aards paradijs,… waar je alleen maar om hoeft te vragen.

Bored kid at school

Bang om te leven

Maar dan, als je net geboren bent, lijken de mensen die je verwelkomen ergens bang voor te zijn. Bang dat je ziek wordt, bang dat je ongelukkig wordt, bang dat je vergeten raakt of erger nog, bang dat je niet aan verwachtingen zult kunnen voldoen. Ze willen je dan ook inenten met iets wat jij en je gloednieuwe lichaampje helemaal niet kennen. Je ouders geven je aan bij een overheid omdat ze dat wettelijk verplicht zijn en anders bang zijn dat je niet mee kunt doen in het systeem en dus niet de toekomst krijgt die zij je wensen. De overvloedige en wonderlijke wereld is nergens te bekennen en zit verborgen achter stenen muren, onder stenen tegels en tussen stenen snelwegen. Alle kleine dieren worden als vies, eng of zelfs gevaarlijk betiteld. Je eet of drinkt dan ook niks wat uit de natuur komt maar uit pakjes en flesjes die meestal van olie gemaakt zijn.

Dan, als je wat groter bent, en het zand, het gras, de takjes, de beestjes en de plantjes vervangen zijn door digitale representaties ervan op tablets, computers en televisies, wordt je voor het grootste gedeelte van de dag uit huis geplaatst. De liefde van je ouders of verzorgers wordt vervangen door curriculums, maatstaven en vergelijkingen. Regelmatig komen er testen omdat men bang is dat je niet mee kunt met het programma. En mocht dat geconstateerd worden dan krijg je te horen dat je ziek bent of een stoornis hebt en moet je chemische middelen nemen om je zo goed mogelijk deel te kunnen laten nemen aan het geheel. Van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag leren mensen je wat je moet lezen, wat je moet denken en wat je moet doen. Langzaam maar zeker leer je, net als de mensen die je verwelkomden in deze wereld, dat er veel is om bang voor te zijn en dat het systeem van overheden, wetten en economische vooruitgang het enige is wat jou en je welzijn kan garanderen.

Stil om te weten

Maar diep van binnen blijft er, in ieder van ons, een stem spreken. Een deel dat weet dat voorbij de angsten, de verwachtingen en de conditioneringen een herinnering ligt. Een herinnering aan een belofte van een vrije wereld waarin ieder mens, dier, plant en ding zich verbonden weet en een eigen grenzeloze leven kan leiden.

Maak het kind in jou wakker!

Ubuntu Contributionisme helpt jou, en het kind in jou, herinneren dat vrijheid een recht is wat niemand je ooit af kan nemen. Dat onze wereld en haar grondstoffen en vruchten van ons allemaal zijn en nooit bezeten kunnen worden. Dat alle wonderen van deze wereld op jou en je talenten wachten zodat jullie samen tot bloei kunnen komen.

De tijd is nu, om de verandering te zijn die je wilt zien in de wereld.