Bewegingen zoals ‘Occupy Wall Street’ hebben laten zien dat 99% van de mensen langzamerhand gaat beseffen dat er een grove ongelijkheid heerst op onze planeet en dat er massaal misbruik van ons wordt gemaakt door diegenen die het geldsysteem beheersen.

Thomas Jefferson, een van de grondleggers van de Verenigde Staten van Amerika, gaf de volgende verklaring af rond 1780.

“Ik geloof dat bankinstellingen gevaarlijker voor onze vrijheden zijn dan staande legers. Als de Amerikaanse burgers het toe zullen staan dat de particuliere banken de uitgifte van geld zullen beheersen, zullen de banken en de bedrijven die rondom hen ontstaan, eerst door inflatie, dan door deflatie, de mensen van al hun eigendommen beroven, totdat hun kinderen op het continent dat hun vaders veroverden dakloos zullen ontwaken. De macht van geldcreatie moet van de banken worden afgenomen en aan het volk worden teruggegeven, aan wie het toebehoort.“

Deze dag is gekomen.

De Zuid-Afrikaanse onderzoeker en schrijver Michael Tellinger schrijft: Het is nu heel duidelijk dat de mondiale bankiers en diegenen die het aanbod en de stroom van geld controleren, de controle hebben over onze planeet en dat reeds voor een lange, lange tijd. Hoe en waarom dit is gebeurd, is een fascinerend verhaal en een onvoorstelbaar exposé dat ons duizenden jaren terugbrengt in de tijd naar de Sumerische beschaving en het ontstaan van het eerste geld, in de vorm van kleitabletten.

De geschiedenis van geld

Geld is niet geëvolueerd als een heilzaam middel voor de mens, via een soort natuurlijk evolutionair pad dat ons op dit punt gebracht heeft. Dat is de desinformatie die ons is ingegeven door de door de overheid gesponsorde onderwijssystemen, die opgezet zijn om ons dom te houden. De werkelijkheid is veel meer sinister, en dus ongelofelijker voor de meesten van ons.

Geld werd kwaadwillig geïntroduceerd duizenden jaren geleden als een instrument van slavernij door de koninklijke politieke bloedlijn van hoge priesters en koningen, die nog steeds de wereld van vandaag regeren, en nog steeds de controle hebben over de aanvoer van geld. Deze groep van anonieme controllers behoren tot uiterst geheime genootschappen, ook wel de Illuminati genoemd. Ze zijn echt en ze controleren vrijwel alles op deze planeet … tot op dit moment.

Het misbruik van geld

Op de 27e april 1961 gaf de Amerikaanse president John F. Kennedy een toespraak, die refereerde aan de geheime activiteiten van de genootschappen en organisaties waarin het Federal Reserve System (de Amerikaanse Centrale Bank) en hun dochterondernemingen opgenomen waren. Dit is wat hij te zeggen had.

“Het woord ‘geheimhouding’ is weerzinwekkend in een vrije en open samenleving; en wij zijn als volk, inherent en historisch tegen geheime genootschappen, geheime eden en geheime procedure’s … Zijn voorbereidingen zijn verborgen, niet gepubliceerd. Zijn fouten worden begraven, niet gepubliceerd. De andersdenkenden worden monddood gemaakt, niet geprezen. Geen uitgaven wordt ondervraagd, geen gerucht wordt afgedrukt, geen geheim wordt onthuld.”

Veel mensen zijn van mening dat het onvermijdelijk deze toespraak was, die de reden is van de moord op Kennedy. In wezen was hij de klok aan het luiden over deze geheimzinnige groep van bankiers en controllers van de mensheid, toen hij zich realiseerde dat hij niet echt de baas was over het pad naar de welvaart voor het Amerikaanse volk, maar dat deze kleine groep van machtige individuen de absolute controle had.

De producenten van de documentaire “Zeitgeist“, maakten duidelijk dat om mensen fysiek als slaaf te houden, je ze moet huisvesten, voeden en kleden. Door de introductie van het geld als een instrument van slavernij, moeten mensen werken voor geld; maar in dat proces moeten ze zichzelf voeden, kleden en huisvesten. Wat een briljante en simpele draai in de slimme slavernij van de mensheid – met geld.

Geheime genootschappen van enkele uitverkorenen zijn altijd al een spel aan het spelen met de mensheid. Veel oude teksten, waaronder de Bijbel staat vol van informatie hierover, maar we zijn te arrogant en onwetend geweest om het te herkennen. Het Toren van Babel incident in de Bijbel is slechts een voorbeeld van de poging om de mensheid te verdelen en in oorlog te houden met elkaar. Het was erg succesvol.

Hoe eerder we in het reine komen met dit historische feit, hoe makkelijker het zal zijn voor ons om geld weg te doen en terug te keren naar de natuurlijke orde der dingen, en te genieten van de overvloed van alle dingen die het universum en onze planeet bieden.

Terug naar de natuurlijke orde der dingen

Het geld-loze UBUNTU-stijl systeem waar ik aan refereer, dat is een aanpassing van de oude Afrikaanse gebruiken, is niet gebaseerd op ruil of handel. Dit is vaak de fout die velen in het verleden hebben gemaakt. Dit is ook de reden waarom al het eerdere sociaal-economische beleid heeft gefaald. Ruil en handel zijn gewoon andere vormen van geld en wie meer te verhandelen heeft zal uiteindelijk willen heersen.

Vaak zijn het degenen die meer opgeleid zijn en meer zijn gestegen op de maatschappelijke ladder door hun hogere ‘onderwijs’, die deze informatie afwijzen. Ze hebben het gevoel dat het als gevolg van het niveau van hun opleiding, onmogelijk is dergelijke informatie voor hen verborgen te hebben gehouden, en dat ze te slim zijn voor iedereen die hen een rad voor de ogen probeert te draaien.

Deze hoog opgeleide en goed getrainde mensen zijn de meest venijnige beschermers van hun slavendrijvers geworden, de bankiers en hun regeringen, die hen listig hebben opgelicht en een vals gevoel van superioriteit hebben gegeven, en denken dat ze hun vrijheden en voorrechten van een vrije samenleving verdedigen – een samenleving waar zij die slimmer zijn zullen slagen. In dit stadium is het ook belangrijk om je eraan te herinneren dat “er geen zijn die meer geknecht zijn dan degenen die geloven dat ze vrij zijn.” En dit mijn medemens, is vooral het geval in de wereld van vandaag.

Democratie is een met suiker beklede giftige pil waar we ons nu al veel te lang in verslikken. Democratie is aan ons verkocht als het ultieme recht van individuen en dat de keuze van de meerderheid moet worden geïmplementeerd. Zodra je echt na gaat denken hierover, zul je beseffen dat de democratie niets anders is dan een dwangtactiek. Het democratische proces kan worden gemanipuleerd, en is zeer succesvol gemanipuleerd door degenen die het geld beheersen. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat de Amerikaanse presidenten niet worden gekozen, maar door de anonieme geldmakers worden geselecteerd.

Aan wie zijn we al dit geld verschuldigd?

Er is voortdurend sprake van “schuld” en “het injecteren van meer geld in de economie” en elk land in de wereld is een ander land geld schuldig. De banken worden steeds weer gered door enkele magische slagen van de toverstok van de overheid. En de Centrale Banken ‘injecteren meer geld” of zij “geven meer geld vrij” aan de verschillende banken en economieën om hen te redden. Met elke nieuwe “injectie van geld” worden de mensen meer verschuldigd en verder geknecht. Er is geen uitweg uit deze puinhoop.

Wat nodig is om te vragen is dit: aan wie zijn we al dit geld schuldig?

Aan wie zijn Griekenland en Italië en Spanje en Ierland en alle andere landen al dit geld verschuldigd? Wie heeft de exclusieve bevoegdheid en het gezag om maar meer geld te blijven drukken, het geld te creëren vanuit het niets, en het tot slaaf te maken van alle landen en hun bevolking? Het antwoord is koud en ontnuchterend en ik hoop dat al degenen wakker worden die nog steeds geloven in een sprookjeseinde aan deze wereldwijde economische puinhoop.

Dit is niet wat ons is geleerd

Wij zijn al deze denkbeeldige gelden schuldig aan dezelfde groep onaantastbaar elites, in de geheime genootschappen waar JFK op doelde, die claimen het recht te hebben om geld te drukken en deze rechten in de wet geschreven te hebben om zichzelf te beschermen. Ze beheersen het politieke en economische beleid van de overheid en zijn dus eigenaar van ons allen, als hun onwetende slaven, om te blijven werken voor de minder dan 1% van ‘s werelds elite. Dit zijn de koninklijke politieke bloedlijnen die anoniem blijven en die nog steeds de geldvoorraad beheersen en het menselijk ras in een toestand van absolute slavernij houden.

Dit is het punt waar veel nieuwkomers over deze informatie een open geest moeten houden op het pad naar verlichting, want dit is NIET wat we geleerd hebben, en het is inderdaad een moeilijke pil om te slikken voor al diegenen die geloofden dat de overheid hun vriend was, dat ze het beste wat ze voor ons doen kunnen doen, doen. En vooral die ‘opgeleide’ leden van de samenleving die nog steeds geloven dat ze te slim zijn voor iemand die ze zo monumentaal hebben bedrogen.

Omdat de regeringen de dienaren van het volk worden verondersteld te zijn, moeten ze het volk te raadplegen over wat te doen. Laten we eerlijk zijn, de antwoorden op de problemen zijn eigenlijk heel simpel. Vraag het maar aan een stel basisschool kinderen om een aantal harde en ontnuchterende antwoorden te krijgen. De mensen weten precies wat ze nodig hebben, maar er lijkt geen enkele regering in de wereld te zijn die luistert.

We verdienen nooit genoeg geld voor een écht vervullend leven

De grootste meerderheid van de bijna 7 miljard mensen in de wereld leven in ellende. Ze haten hun leven, hun werk, hun baas; het feit dat ze vroeg op moeten staan op koude en regenachtige dagen, om een ​​trein of bus te halen, of om te fietsen in de regen, naar een baan die ze verachten, alleen om wat geld te kunnen verdienen.

Geld om brood en melk en huur te betalen, of de hypotheek, en te betalen voor elektriciteit en te betalen voor de telefoonrekening en te betalen voor de boodschappen en te betalen voor vrijwel alles wat ons pad kruist of wat we nodig hebben in ons leven. Maar de meesten van ons verdienen nooit echt genoeg geld om een vervuld leven te leiden, want met uitzondering van lucht, heeft vrijwel al het overige een prijs, op een verwrongen manier. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Op deze lange en ingewikkelde weg van misleiding over geld, zijn wij uitgegroeid tot goed getrainde soldaten die marcheren op het ritme van de trom van de onzichtbare zweep van het geldmakers. We zijn langzaam gevoed met uitspraken als “geld maakt dat de wereld rond gaat” en “als je hard werkt, zal je het maken tot de top”, en “geld koopt de whisky”… al zo lang zonder hierover vragen te stellen.

De waarheid is dat de wereld helemaal vanzelf rond gaat; en ook als je de top bereikt, het is nooit echt genoeg; en terwijl op dit moment het inderdaad het geld is dat de whisky koopt, zijn het de mensen die de whisky maken, en daarom zou het volk, en niet het geld, moeten beslissen wie en hoe de whisky wordt geconsumeerd.

Door subtiele indoctrinatie is geld het levensbloed van de menselijke psyche geworden. Maar in feite is het meer als een drug, omdat de meesten van ons geloven dat we niet kunnen overleven zonder geld. Nou, niets is verder van de waarheid. Alles om ons heen bestaat in overvloed en functioneert zonder geld. Wij zijn de enige soort die we kennen, die dit ding dat geld heet, hebben aangenomen.

Dus wat hebben we nodig om te overleven? We hebben water, voedsel, onderdak, liefde, gezondheid, onderwijs, kennis, technologie, kunst, cultuur, vrienden, kleding, tafels, stoelen, licht, energie, warmte, vervoer, landbouw, en alle andere dingen die we gebruiken in onze dagelijkse activiteit nodig. We hebben GEEN geld nodig – al deze dingen kunnen voor ons beschikbaar zijn zonder geld.

Bron: Michael Tellinger, Contributionisme, deel 1, introductie

Dit artikel is eerder verschenen op BewustHappy en is met toestemming overgenomen.

Foto: Victor, Geld is vrijer dan mensen. Muur van een groot warenhuis, Pixado. CC BY 2.0