Weergave van 3 geneste reacties
  • Ton Sieben
   Moderator
   Aantal posts: 34
   #3079 |

   Ferdinand deelde laatst een interessante gedachtegang die hij had. “Waarom richten we geen virtuele staat op waar mensen zich aan kunnen verbinden?” Hij gaf daarbij aan dat het wellicht mogelijk is om sommige landen hier erkenning aan te laten geven en dan zou het balletje gaan rollen. Wanneer we een bestuursvorm en community kunnen vinden die eraan mee wil werken zouden we een eigen virtueel “land” kunnen stichten en beginnen met bouwen.

   Dit idee maakt mij erg enthousiast. Het idee dat we onze Raad Van Ouderen effectief kunnen laten werken en we als gemeenschap zouden kunnen groeien en keuzes zouden kunnen maken zonder daarbij tegengehouden te worden door (inter)nationale wetgeving,… dat geeft mij positief kippenvel. Ook zouden we direct een eigen virtuele munteenheid kunnen gebruiken die één op één uitwisselbaar is met andere valuta. Dit behoort al lang tot de mogelijkheden. Ik denk dat dit mogelijk is en wellicht hele interessante mogelijkheden biedt. Laten we onderzoeken wat de internationaal afgesproken voorwaarden zijn voor het stichten van een staat en verder bouwen.

   Graag hoor ik van een ieder wat de gedachten zijn.

  • John
   Moderator
   Aantal posts: 56
   #3082 |

   Wow, dat klinkt heel erg ver weg, maar in de context van het veranderen van de wereld weer heel dichtbij!

   Worstel nog wel met de vraag hoe je dit in de praktijk wil gaan inrichten. Ik ben geen rechten en wetten specialist, maar als je een virtuele gemeenschap weet op te richten, waar dan ook, ben je toch nog steeds gebonden aan de wetten en regels van het land waar de gemeenschap in de praktijk gevestigd is? Het land is bijvoorbeeld Spanje, dan kun je toch niet zomaar zeggen: “ik ga hier bouwen zoals ik wil” , dan moet je je toch nog steeds houden aan het bouwbesluit in Spanje?

  • Chantal
   Moderator
   Aantal posts: 44
   #3090 |

   Net als John vraag ik me af hoe dit dan in de praktijk zou functioneren……

  • Wim
   Sleutelbeheerder
   Aantal posts: 105
   #3093 |

   Los van de hoe en wat precies, vind ik dit idee geweldig!
   We kunnen beginnen met kijken wat de mogelijkheden op korte termijn zijn en dan stap voor stap verder?
   Graag zou ik meer horen van Ferdinand over dit idee, zodat het iets tastbaarder wordt.
   Wat is een ‘virtuele staat’?

Weergave van 3 geneste reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.