Weergave van 2 geneste reacties
  • Wim
   Sleutelbeheerder
   Aantal posts: 105
   #1557 |

   “Geen bankrekening, stichting en politieke partij”

   Dit is een doel waar de meeste, zo niet alle mensen, die aan deze discussie meedoen naartoe willen en is onderdeel van een nieuwe sociale structuur waar geld niet meer nodig is.

   Omdat een bankrekening en stichting voort zouden kunnen komen uit het opzetten van een politieke partij heb ik hieronder eerst argumenten geprobeerd uiteen te zetten die gaan over het wel of niet en waarom opzetten van een politieke partij.
   Deze zijn allemaal gehaald uit in de bijlage te vinden gevoerd gesprek. Voor meer context kan je daar terecht, mijn bedoeling is deze kerndiscussie helder te kunnen voeren om zo tot een eenheid te kunnen komen.

   Ik stel voor per Argument een topic aan te maken als je hier verder over wilt discussiëren.

   ====================================================================

   Politieke partij: hiervoor zou een notariële akte en kvk registratie vereist zijn. Op dit moment heeft Hans van Poelgeest de partij als vereniging, zonder notariële akte geregistreerd.

   Allereerst is het belangrijk om te melden dat er vanuit het Ubuntu gedachtegoed geen ambitie is om mee te draaien in het politiek systeem.

   1.       Als je de boodschap van Ubuntu Contributionism als persoon of niet-officieel geregistreerde club naar buiten brengt, loop je makkelijk het risico om (door de overige politiek maar bv ook door de media) te worden uitgemaakt voor een stelletje hippies of nog erger, radicalisten.
   A)   Voorkom onnodig risico, we zijn veiliger als we een politieke partij hebben. Maar we verwachten van de vertegenwoordiger niet mee te doen in het systeem, enkel onze boodschap naar buiten te brengen

   B)   Gevolg is dat ook meer mensen ons zullen horen. Uiteindelijk willen we het zonder doen, maar laten we het in ons voordeel gebruiken.

   2.       Om verandering te bereiken moeten we het anders doen. Het is niet noodzakelijk om tot een betere maatschappij te komen. Goed voorbeeld doet volgen -> Situationeel leiderschap en een niet verkiesbare partij

   3.       A)   Iets anders dan een politieke partij zal nooit genoeg invloed uit kunnen oefenen op de politiek om brede, maatschappelijke, veranderingen teweeg te brengen.
   B)    Een partij is nodig om zoveel mogelijk potentie uit het Ubuntu concept te halen

   4.       Ongeloof, hier bereiken we niets mee. Mensen zouden zich moeten distantiëren om wakker te worden. Alternatief vanuit de mens, denk aan Occupy, maar dan Ubuntu.

   5.       Geen geloof in de politiek en sturende macht van de overheid die zichzelf bestuurd, maar in de overgangsfase is politieke steun nodig. Een strategische zet om het ‘spel’ te winnen

   6.       Politiek is ‘ziek’, zonde van tijd en energie. Er veranderd niets hierdoor.

   7.       ‘Leiders’ en ‘vertegenwoordigers’ zijn puur formaliteiten het ‘volk’ – de Ubuntu Community bepaald de koers.

   8.       Speerpunten als een volksbank en vrije energie is moeilijk buiten het systeem om te realiseren.

   9.      A)   Burgerlijke en Politieke gehoorzaamheid, met de keuze voor politiek in het bestaande bestel, verlies ik mijn vertrouwen.
   B)   We kunnen het zonder, onderschat facebook en de tijdsgeest niet.

   10.   A)   We zijn onderheven aan een wettelijk bestel. Een rechtsstaat die ervan uitgaat jurisdictie en macht over ons te hebben. Wanneer wij uitspraken gaan doen en we doen dat niet vanuit een juiste positie zullen wij direct als bedreiging voor de staat en haar inwoners worden betiteld en (kunnen we) direct of uiteindelijk “buiten spel” worden gezet. Om dit te voorkomen is het wel degelijk handig om je in te schrijven als politieke partij.
   B)   Daarin hebben we dan alsnog alle vrijheid om te roepen dat we af willen van het huidige bestel en er grote veranderingen of zelfs vervanging willen hebben.
   C)   Belangrijk is een systeem/structuur te creëren die helderheid en eendracht stimuleert. Los van de vorm, als we maar eenheid creëren voeden en uitdragen.
   D)   Veel mensen zitten nog in het huidige systeem, laat iemand in het systeem gaan staan en zeggen dat het anders kan en moet. Er zijn wegen uit dit systeem, veel mensen zijn er al uit.

   11.   Laten we sparren met Michael, zijn filosofie wordt dan getest. Wij kunnen beter onze koers bepalen en wereldwijd is het goed omdat zo een fundament wordt gebouwd waar iedereen wat aan heeft. Eenheid is belangrijk, houd dat vast.

   12.   Niet of, of – maar en, en. Zoals twee kanten van een medaille.
   Uiteindelijk willen we het zonder, maar laten we het in ons voordeel gebruiken.


   Attachments:
   You must be logged in to view attached files.
  • Wim
   Sleutelbeheerder
   Aantal posts: 105
   #1809 |

   Wat vind iedereen van deze tekst als eerste opzet voor de Politieke pagina?

   ————————————————————————————
   Politiek

   Ambitie

   Allereerst is het belangrijk om te melden dat er vanuit het Ubuntu gedachtegoed geen ambitie is om mee te draaien in het politiek systeem, we gaan niet voor burgerlijke en politieke gehoorzaamheid.

   In de toekomst zou er ideaal gezien geen politieke partij meer zijn omdat iedereen in een van de vele Ubuntu community’s zich thuis voelt en het politiek systeem van vandaag de dag niet meer bestaat.

    

   Democratie werkt niet

   Op dit moment staan onze overheid en de politiek niet ten dienste van het volk, maar staat het volk ten dienste van de overheid. Volgens de Ubuntu gedachte zouden de bestuurlijke posities en functies ten dienst moeten staan van de mensen die iemand hiervoor in vertrouwen nemen.

   Ewald Engelen – Nederlands financieel geograaf en publicist over lobbyen van grootbanken en grootbedrijven bij belangrijke financieel economische beslissingen van de Europese Commissie:
   “92% van de interactie, die de (Europese)commissie die de onderhandelingen aangaat, is met bedrijven. Burgers, ngo’s, vakbewegingen en politieke partijen komen niet aan tafel… Den Haag is volkomen irrelevant als het gaat om toezicht houden op banken. De regels komen uit Basel Zwitserland en Brussel besluit hoe die regels in Europa en de Lidstaten van de EU moeten worden doorgevoerd… 120 miljoen euro op jaarbasis spendeert de grootbanken, de verzekeraars aan lobbyen in Brussel. Daar tegenover staat een schamele 4 miljoen euro door ngo’s en vakbeweging… De beslissingen die ertoe doen, die te maken hebben met onze financieel economische toekomst die worden genomen door de grootbanken en het grootbedrijf. Vergeet de rest.”.

    

   Voordelen

   Een politieke partij biedt voor de community en het gedachtegoed in de komende jaren toch veel voordelen. Het voornaamste doel van een politieke Ubuntu partij is het ondersteunen van de community daar waar politieke zetten nodig zijn.

   We zijn onderheven aan een wettelijk bestel. Een rechtsstaat die ervan uitgaat jurisdictie en macht over ons te hebben. Wanneer wij uitspraken gaan doen en we doen dat niet vanuit een juiste positie zullen wij direct als bedreiging voor de staat en haar inwoners worden betiteld en (kunnen we) direct of uiteindelijk “buiten spel” worden gezet. Om dit te voorkomen is het wel degelijk handig om je in te schrijven als politieke partij.

   Daarin hebben we dan alsnog alle vrijheid om te roepen dat we af willen van het huidige bestel en er grote veranderingen of zelfs vervanging willen hebben.

   Belangrijk is een systeem en structuur te creëren die helderheid en eendracht stimuleert. Los van de vorm, als we maar eenheid creëren, voeden en uitdragen.Veel mensen zitten nog in het huidige systeem, laat iemand in het systeem gaan staan en zeggen dat het anders kan en moet. Stellingen van een partij bereiken het publiek waardoor je een signaal afgeeft dat er iets met het gedachtegoed gedaan wordt. Er wordt antwoord gegeven op de vraag met wat voor politieke acties en stappen we gaan komen waar we willen zijn. Wat dit precies inhoud hangt af van hoe de mensen in de community’s hierover denken met als uitgangspunt het boek UBUNTU Contributionism en het werk te vinden op http://www.ubuntuparty.org.za/ met dank aan Michael Tellinger.

   Iets anders dan een politieke partij zal niet snel genoeg invloed uit kunnen oefenen op de politiek om brede, maatschappelijke, veranderingen teweeg te brengen. Een partij is nodig om zoveel mogelijk potentie uit het Ubuntu concept te halen. Speerpunten zoals een volksbank en vrije energie is moeilijk buiten het systeem om te realiseren.

   Verder hebben we geen geloof in de politiek en de sturende macht van de overheid die zichzelf bestuurd, maar in de overgangsfase naar een Ubuntu Contributionism systeem is politieke steun wel een groot voordeel. Een partij opzetten is zodoende een strategische zet om het ‘spel’ te winnen.

   Voorstel

   Hieruit komt voort dat er verwacht wordt van het gezicht van de politieke partij dat hij/zij niet als een politicus reageert en spreekt, maar als een mens met hart voor de Ubuntu community en gedachte. ‘Leiders’ en ‘vertegenwoordigers’ zijn puur formaliteiten, het ‘volk’ – de Ubuntu Community, bepaald de koers.
   Om verandering te bereiken moeten we het anders doen: Volhardend blijven bij de overtuiging van de community. Niet in debat te gaan over wat anderen ergens van vinden, daar bereiken we niets mee.  Maar helder aangeven wat hoe te bereiken en wat daarvan het effect gaat zijn. Waarom we daarvoor staan zal terug te vinden zijn in de naslagwerken en besproken zijn in de community.

   Ten alle tijden zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat wanneer de community het niet eens is met het gedrag van het gezicht van de partij hierover gesproken wordt en met de community een nieuwe koers besproken wordt. Het is aan de mensen in de community om in overleg te bepalen hoe dat proces verloopt.

   Op dit moment zijn we nog aan het ontdekken wat Ubuntu precies inhoudt en welke invulling de politieke tak dan zou moeten krijgen. Wees vrij om hierover te discussiëren, bij voorkeur op het forum zodat de discussies niet verloren gaan. Samen kunnen we hier een mooie invulling aan geven. Uiteindelijk willen we het zonder de politiek van nu, maar laten we het in ons voordeel gebruiken.

   “So here the things we are going to do:

   We going to create a peoples bank that issues money for the people by the people and in this case this money will be tax free and interest free because we don’t have to pay interest or taxes to some foreign corporation that issues our money.”

   – Michael Tellinger

    

  • Joost
   Sleutelbeheerder
   Aantal posts: 44
   #1812 |

   Super wat mij betreft! Helder, en puntsgewijs alle argumenten en onderbouwing neergezet.

   Misschien dat er in de toekomst nog een antwoord moet komen op vragen die mensen waarschijnlijk zullen hebben. Maar het is op dit moment nog moeilijk concrete antwoorden te geven op hoe implementatie zonder een politiek systeem, of rechtssysteem, zoals we dat nu hebben, zal worden gerealiseerd.

Weergave van 2 geneste reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.